Feyenoordvrouw 100 Adrie Moulijn

woonplaats: Rotterdam
seizoenkaart sinds: n.v.t.
opleiding: huishoudschool
beroep: met pensioen
kuipkameraden: vrienden

Die eerste keer naar het stadion na het overlijden van haar lieve Coen, dat was het moeilijkst. “Het was ineens heel alleen binnenkomen. Maar ik ben wel meteen vanaf de eerste dag gegaan. Daar ben ik blij mee, want ik heb er veel steun aan. Het gemis blijft, maar het geeft ook een warm gevoel. Ik kijk nog steeds voetbal in skybox ‘t Oude Noorden, daar kan ik mezelf zijn.”
Adrie Moulijn, 34 jaar was ze samen met Coen Moulijn. Onafscheidelijk. “We kregen pas iets toen hij al was gestopt met voetballen, maar natuurlijk was er altijd wel iets te doen rond voetbal waarvoor hij werd uitgenodigd. Dan had ik de hele dag in de kledingzaak gewerkt en was ik moe, maar kleedde ik me toch weer om als hij vroeg of ik meeging.”

Toch komt de liefde van Feyenoord in eerste instantie niet van Coen. De Feyenoordliefde zat er al veel eerder in bij Adrie, die opgroeide in Zeeland. “Mijn ouders waren schippers, dus ik woonde bij mijn oma. Zij ging nooit naar voetbal, ik daardoor ook niet. Maar het leefde wel heel sterk in Zeeland. Ieder weekend vertrokken ze met bussen tegelijk naar Rotterdam voor Feyenoord. Dus ik was ook voor Feyenoord.”

Op haar achttiende volgden de eerste wedstrijden in de Kuip. Samen met 2 vriendinnen. Maar uiteindelijk was het wel Coen Moulijn die haar vaker naar het stadion kreeg. “Mijn ex-man werd etaleur in zijn kledingzaak. Coen nodigde ons regelmatig uit en we waren natuurlijk bij zijn afscheidswedstrijd.”

Het leven ging ondertussen verder. Adrie begon met haar toenmalige man een camping op Tholen. Het contact tussen de echtparen bleef. Maar het leven kan soms anders lopen dan je van tevoren bedenkt. “Mijn man en ik gingen uit elkaar. Ik had werk nodig en kon parttime aan de slag bij Coen in de zaak. Ook zijn huwelijk was misgelopen. En geheel tegen onze verwachting in, woonden we na een half jaar samen.”

Ze zit nog steeds in het stadion. De kruk van haar man is leeg en wordt leeg gehouden. Ze mist hem nog vaak. “Ik had pas weer een wedstrijd waarbij ik dacht: ik moet even naar binnen, anders sta ik alleen maar te huilen. Al die fakkels, net als bij het afscheid van Coen. Dat doet wat met je. Maar ik blijf het mooi vinden in het stadion. Als de jongens het veld op komen, sta ik altijd buiten.

"Het grijpt je iedere keer weer aan. De spelers, de supporters, het blijft iets magisch.”

Ideale wedstrijddag: “Toen Coen er nog was, hadden we altijd een vast ritme. Hij liep iedere ochtend in het Kralingse Bos. Als hij terug was, gingen we ontbijten en voor hij ging douchen zei hij meestal al dat we moesten opschieten. Hij wilde altijd op tijd zijn. Om 1 uur vertrokken we naar het stadion. Bijkletsen en daarna stil zijn, want tijdens de wedstrijd werd niet gepraat.”
Eerste Kuipherinnering: “Ik was achttien en ging met twee vriendinnen naar het stadion. Normaal gingen we in Dordrecht, waar ik toen woonde, naar voetbalclubs EBOH en sc Emma, dus het moet wel een grote wedstrijd geweest zijn. Ik herinner me dat ik het stadion heel imponerend vond.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: “Coen Moulijn. Hij was altijd al mijn favoriete speler. Zijn manier van spelen, zijn uitstraling. Hij was echt.”
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: “Ernst Happel. Hij had zo’n mooie uitstraling. Ik hoorde van Coen altijd heel goede verhalen over hem. Hij was het voor Coen helemaal.”
Favoriete Feyenoordsong: You’ll never walk alone.

Een Feyenoordvrouw ben je voor het leven

Het zit in je hart

Foto: Peter Paul Klapwijk

Girlfans

Samen met het Engelse Girlfans werken we aan de eerste Nederlandse uitgave van Girlfans magazine. 

Bekijken

50 jaar Europa Cup

50 jaar geleden won Feyenoord als 1e Nederlandse club de Europa Cup. Medio 2020 verschijnt het boek
'Het mooiste seizoen'

Bekijken

100 redenen...

We zetten 100 
redenen op een
rijtje waarom we
naar het stadion  gaan.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje