Kelly

Naam: Kelly * Woonplaats: Rotterdam * Seizoenkaart sinds:1999 (thuis) *Opleiding: MBO * Beroep: Credit Controller * Kuipkameraden:Vriend, broer, vriendinnen en vrienden.

Vak BB, daar begon voor Kelly het Kuipavontuur. Op papier een perfecte plek. Ter hoogte van de middenstip, tweede ring, ideaal uitzicht op het veld…. Maar het was er saai! “Als je opsprong of begon te schreeuwen, werd je toch even aangekeken.”
Vanuit haar vak had ze uitzicht op dat vak daar beneden. Vak X, waar iedereen helemaal los ging. Daar wilde ze heen, dus zakte ze langzaam naar beneden. Via vak TT naar vak X, achter het doel. Hier is ze op haar plek, want Kelly kan nu eenmaal niet rustig voetbal kijken. “Ik zing keihard mee, spring haast van mijn stoel als er iets gebeurt op het veld. Bij een doelpunt vlieg ik iedereen om de nek, maar ik sta ook vaak gezellig te kletsen en te lachen in het vak.”
Mogelijkheid om te kletsen is er genoeg. Het ‘groepje’ waarmee ze op X staat is aardig gegroeid. Een voetbaldag begint met een drankje bij voetbalvereniging DHZ. Daarna begint de wandeling naar de Kuip en wordt de vaste plek op de trap ingenomen. Klaar voor een nieuwe wedstrijd.

'Als je in vak BB opsprong
of begon te schreeuwen, werd je toch even aangekeken.' 

De tijden zijn wel iets veranderd. Kelly heeft samen met haar vriend twee dochters en haar vriend heeft twee zonen. Bij gebrek aan een oppas, moet er soms een wedstrijd worden overgeslagen. “Maar niet de belangrijke wedstrijden hoor. Daarvoor reserveer ik de oppas al een half jaar van tevoren.”

Ideale wedstrijddag: Zaterdagavondwedstrijden. Van tevoren met ‘de groep’ gezellig wat drinken in de stad. Daarna met z’n allen naar de Kuip voor de wedstrijd. Bij een overwinning nog even gezellig doorgaan met een paar drankjes.
Eerste Kuipherinnering: “Mijn oom nam me mee. Als ik het me goed herinner, was het tegen Willem II en het was in de zomer. Super mooi weer en we wonnen met 3-0. Die uitbarsting in de Kuip bij een doelpunt vergeet ik mijn leven niet meer. Als iedereen tegelijk You’ll Never Walk Alone zingt, krijg ik na al die jaren nog steeds dikke kippenvel op mijn lijf.”
Favoriete Feyenoordspeler aller tijden: John de Wolf (en Pierre van Hooidonk en Dirk Kuyt)
Favoriete Feyenoordtrainer aller tijden: Willem van Hanegem
Favoriete Feyenoordsong: You’ll Never Walk Alone

20 december 2012

'Voor belangrijke wedstrijden

reserveer ik de oppas al een half jaar van tevoren.' 

'Oorlogswonden'

Avril:
'Het voetbal is iets waarin onze familie elkaar ontmoet. Feyenoord verenigt ons.' 

Bekijken

Dikke kippenvel

Kelly:
'Voor belangrijke wedstrijden reserveer ik de oppas al een half jaar van tevoren.’ 

Bekijken

John boven je bed

Ellen:
Had geen boyband, maar John de Wolf met tulband boven haar bed hangen.

Bekijken

Contact

#Meerdaneenspelletje is de verzamelnaam van de verhalen die ik als freelance journalist schrijf over supporterschap.

Ik publiceer in landelijke en lokale media en werk desgevraagd ook in opdracht van clubs en supportersverenigingen. Heb je verhaalideeën, wil je met me samenwerken of heb je iets anders te melden? Dan is de ruimte hiernaast geheel voor jou. Stuur me een bericht en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Ellen Mannens

Formulier

Ik heb een vraag
Ik wil graag meewerken
Ik heb iets te melden
Versturen

Delen

© #meerdaneenspelletje